معرفی، اهداف و رسالت گروه تغذیه و صنایع غذایی

تاریخچه گروه:
گروه آموزشی تغذیه و صنایع غذایی یکی از گروه های آموزشی موجود در دانشکده علوم پزشکی مراغه است. این گروه دارای 4 عضو هیأت علمی دارای مدرک دکتری تخصصی تغذیه و 2 عضو هیأت علمی دارای مدرک دکتری تخصصی علوم صنایع غذایی می باشد. با توجه به جلسه شورای گسترش وزارت بهداشت، این شورا با پذیرش تعداد 45 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی علوم تغذیه و علوم صنایع غذایی  از مهرماه 1397 در این دانشکده موافقت نموده است.

بیانیه ارزشها:
گروه تغذیه و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی مراغه به ارزشهای زیر پایبند است:
  • حفظ کرامت انسانی در ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی
  • قانونمداری در تمامی سطوح و شئون
  • تکریم و اعتلای جایگاه علم و فناوری
  • عدالت محوری در تمامی ابعاد آموزشی، پژوهشی و فرهنگی
  • اخلاق مداری و پایبندی به اصول اخلاق حرفه ای
  • پاسخگویی اجتماعی نسبت به مشکلات و مسائل روز کشور
 
بیانیه رسالت (ماموریت):
  • رسالت گروه تغذیه و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی مراغه، تربیت دانش آموختگان آگاه به مسائل علمی روز، توانمند، مسئولیت پذیر و حساس به سلامت افراد در حیطه تغذیه و صنایع غذایی می باشد
  • این گروه آموزشی به تبعیت از اسناد بالادستی از جمله سند برنامه ششم توسعه کشور، سند چشم انداز 1404، سند تحول سلامت کشور، و سند تدبیر و توسعه شهرستان مراغه و با عنایت به برنامه راهبردی دانشکده علوم پزشکی مراغه، ضمن پایبندی به اصل پاسخگویی نسبت به نیازهای جامعه در راستای شکوفایی استعدادهای علمی و فنی دانشجویان با استفاده از شیوه های نوین فناوری در حوزه های آموزشی و پژوهشی گام بر می دارد و همزمان خود را متعهد به ایجاد بستری برای ارتقای توانمندی اعضای هیات علمی و کارشناسان گروه در ارائه خدمات اموزشی، پژوهشی، کارآفرینی و خلق ثروت از دانش می داند.
  • گروه تغذیه و صنایع غذایی در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی خود، با بهره مندی از نیروهای جوان، کارآمد و باانگیزه، و با بهره گیری از دانش و مهارت تخصصی ایشان در خصوص مشاوره به ذینفعان از جمله بیمارستان ها، امور بهداشتی و درمانی و صنایع غذایی و ... نقش ویژه ای را در حل مسائل تغذیه ای و ارتقای سلامت مردم شریف شهرستان مراغهایفا می نماید.
  • این گروه برای دستیابی به اهداف خود در خصوص پرورش نیروهای متعهد، متخصص و با اخلاق، به ارتقای دانش و مهارت دانشجویان در زمینه های وظایف مراقبتی، نظارتی، مشاوره ای، آموزشی، اجرایی و پژوهشی ایشان اهتمام ورزیده و با تولید شواهد علمی و معتبر، نقش ویژه ای را در کمک به سیاستگذاری آگاه از شواهد در خصوص کاهش تهدید کننده های تغذیه ای سلامت شهرستان ایفا می کند.
 
از مهم‌ترین اهداف گروه تغذیه و صنایع غذایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • ارتقای کمی و کیفی تعداد طرح های پژوهشی گروه بر اساس اولویت تهدید کننده های تغذیه ای سلامت در شهرستان
  • افزایش مشارکت گروه در تولید و ارائه شواهد حاصل از پژوهش های کاربردی به سیاستگذاران محلی شهرستان
  • افزایش کمی و کیفی ارتباط دانش و صنعت در گروه در راستای کارآفرینی، تولید فناوری و ثروت
  • افزایش ارتباطات برون بخشی در راستای خدمات مشاوره ای و ایفای نقش پاسخگویی اجتماعی
  • ایفای نقش موثر جهت ارتقاء سطح سلامت و حل مشکلات تغذیه ای در قالب کار گروهی
  • تقویت دانش و مهارتهای دانشجویان در تمامی ابعاد مراقبتی، نظارتی، مشاوره ای، آموزشی، اجرایی و پژوهشی
  • ایجاد و ارتقای مکانیسم مشارکت دانشجویان درسیاستگذاری های مرتبط با گروه آموزشی تغذیه و صنایع غذایی
  • افزایش مشارکت گروه در طراحی و اجرای برنامه های تغذیه ای در راستای اهداف برنامه های توسعه ملی و سند تدبیر و توسعه شهرستان
  • افزایش کاربرد شیوه ها و فناوری های نوین در فرآیندهای یاددهی و یادگیری در سطح گروه
  • پرورش و تربیت دانش آموختگانی (در مقطع کارشناسی) آگاه نسبت به ارزش ها و مسئوليت اجتماعي و همچنین با مهارت های علمی و عملی قابل قبول در راستای ارتقای سلامت جامعه و گسترش دانش و تولید علم در زمینه غذا و تغذیه
  • فراهم نمودن زمینه همکاری های علمی با افراد و مراکز علمی، سازمان های دولتی و غیر دولتی داخلی و بین المللی براساس ضوابط دانشگاه
  • انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی در حوزه های تخصصی مختلف غذا و تغذیه
  • انجام پژوهش در جهت شناخت مشکلات سیستم رژیم درمانی در بیمارستان ها و حل مشکلات موجود
  • انجام تحقیقات مرتبط با صنعت غذا
  • ترویج فرهنگ تغذیه سالم و اصلاح الگوی غذایی موجود با توجه به شرایط بومی، دینی و ایرانی
  • راه اندازی دوره های بازآموزی در زمینه تغذیه جهت فارغ التحصیلان رشته تغذیه، پرستاری، مامایی، پزشکی و داروسازی
  • انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی در حوزه های تخصصی مختلف تغذیه از جمله بررسی وضعیت تغذیه ای جامعه، امنیت غذایی، پایش و کنترل بیماری ناشی از غذا و بررسی راه کارهای موثر برای تغییر عادات غذایی به منظور مقابله با بیماری مزمن
  • ارتقاء سطح علمی و دانش کاربردی اعضاء هیأت علمی گروه تغذیه
  • انجام تحقیقات مرتبط با صنعت غذا از جمله فرمولاسیون محصولات جدید غذایی به منظور ارتقای سلامت جامعه
  • گسترش فرهنگ صحیح تغذیه در سطح شهرستان مراغه با برگزاری جلسات آموزشی در رسانه‌ها

توانمندیهای گروه در ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، مشاوره‌ای:
  • اعضای هیأت علمی گروه در حوزه تخصصی خود در شیفت عصر در کلینیک تخصصی وابسته به دانشکده علوم پزشکی مراغه چهار روز در هفته در زمینه رژیم درمانی بیماران انجام فعالیت می کنند.
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته در زمینه علوم تغذیه و صنایع غذایی
  • خدمات تحقیق و توسعه
    • الف)مجری طرح های تحقیقاتی طبق الویت های دانشکده و گروه
    • ب)همکاری و مجری طرحهای تحقیقاتی دانشجویی
    • ج) برگزاری کارگاههای علمی، پژوهشی برای کارشناسان
  •  
  • تعیین کیفیت شیمیایی، فیزیکی و میکروبیولوژی مواد غذایی
  • تعیین و تدوین پروتکلهای مورد نیاز در زمینه تغذیه بالینی
  • خدمات مشاوره ای:
    • الف) مشاوره و راهنمایی دانشجویان در زمینه چگونگی ادامه تحصیل و آشناسازی آنها با گرایش های مرتبط
    • ب)مشاوره و راهنمایی دانشجویان در خصوص چگونگی روند ورود به بازار کار و ارایه خدمت

وظایف حرفه ای و انتظارات از دانش آموختگان رشته علوم تغذیه
  • نقشهای دانش آموختگان
  • وظایف آموزشی
  • مشاوره تغذیه
  • پیشگیری از بیماری ها مرتبط با تغذیه
  •  جایگاه شغلی دانش آموختگان
1. بیمارستان‌ها
۲. کلینیک‌های تغذیه و رژیم درمانی 
۳. دفاتر مشاوره تغذیه 
۴. مراکز بهداشتی درمانی 
۵. کارخانه‌های تولید مواد غذایی