تاریخ : شنبه 22 شهريور 1399

دکتر امیر محمدی عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه موفق به انتشار مقاله" Trends of BTEX in the central urban area of Iran: A preliminary study of photochemical ozone pollution and health risk assessmen شد.
به گزارش مفدا مراغه،  گپ و گفت خبرنگار مفدا مراغه با عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه در مورد مقاله با عنوان "Trends of BTEX in the central urban area of Iran: A preliminary study of photochemical ozone pollution and health risk assessment" متن مصاحبه را باهم می خوانیم:
۱.آقای دکتر لطفا مختصری از مقاله را توضیح دهید؟
با سلام و عرض ادب و احترام

این مقاله بررسی روند تغییرات ترکیبات BTEX در هوای شهری مناطق مرکزی ایران، مطالعه بروی پتانسیل تشکیل اوزون به عنوان آلاینده ترپوسفری و ارزیابی خطرات بهداشتی در سال ۲۰۱۷

۲.موضوع این مقاله شامل چه مواردی می‌باشد؟
با عنایت به آلودگی هوا ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی، امروزه ترکیبات دارای حلقه بنزنی مخصوصا بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و زایلن (BTEX) در هوای شهرها یکی از آلاینده های مهم بشمار میرود که دو مشکل عمده بهداشتی به دنبال دارد یکی ریسک سرطانزایی و غیر سرطانزایی ناشی از مواجه تنفسی با این ترکیبات و دیگری تولید آلاینده های ثانویه مانند اُوزون در هوای تنفسی. در این مطالعه علاوه بر تعیین روند تغییرات زمانی مکانی و ریسک بهداشتی برای اولین بار در ایران پتانسیل تشکیل اُوزون ناشی از این ترکیبات مدلسازی شد و به عنوان یک مطالعه موردی، بعدها سه پایانامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا از متد چدید این مطالعه برای شهرهای تبریز، ارومیه و قم استفاده گردید.

۳.هدف از نوشتن این مقاله چه بود؟
اهداف این مقاله شامل ۱) تعیین روند تغییرات مکانی ترکیبات BTEX با استفاده از سامانه اطلاعات چغرافیایی (GIS)، ۲) تعیین روند تغییرات زمانی ترکیبات BTEX، ۳) تعیین ریسک سرطانزایی و غیرسرطانزایی ناشی از مواجهه تنفسی با ترکیبات BTEX ، ۴) تعیین منشائ انتشار ترکیبات BTEX ، ۵) تعیین اثر فاکتورهای هواشناسی دما، سرعت و جهت وزش باد بر میزان انتشار BTEX، ۶) تعیین پتانسیل تشکیل تسوزون ناشی از ترکیبات BTEXهوا برای اولین بار در ایران

۴.آیا این مقاله چاپ شده است؟
بلی در مجله Atmospheric pollution research  چاپ شده است

۵.آیا قصد چاپ این مقاله را دارید؟
آیا برای آینده برنامه ای برای نوشتن کتاب و یا مقاله جدید دارید؟  در راستای متد این مقاله امسال در شهر مزاغه یک پروژه تحقیقاتی تعریف شده است

• در شنبه 22 شهريور 1399