تاریخ : سه شنبه 12 اسفند 1399

به همت انجمن علمی پرستاری ؛

برگزاری وبینار تخصصی پانسمان‌های نوین در دانشکده علوم پزشکی مراغه

به همت انجمن علمی پرستاری دانشکده علوم پزشکی مراغه وبینار تخصصی پانسمان‌های نوین در دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد.

به گزارش مفدا مراغه، وبینار تخصصی پانسمان‌های نوین در دانشکده علوم پزشکی مراغه توسط انجمن علمی پرستاری دانشکده علوم پزشکی مراغه و با تدریس پریا حکیمی ( آموزش دیده از دانشگاه علوم پزشکی ایران) برگزار شد و با استقبال خوبی از دانشجویان همراه بود.

در حالت کلی زخم‌ها به دو نوع باز و بسته تقسیم می‌شوند. در زخم باز پوست آسیب دیده و بافت زیرین در معرض محیط خارجی قرار می‌گیرند، اما در زخم بسته پوست سالم و دست نخورده باقی مانده و بافت زیرین به صورت مستقیم در معرض فضای خارجی قرار ندارد.

مدیریت بهینه ی زخم های بعد از عمل های جراحی، برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی حاصل از جراحی و عفونت های زخم آن ها و پیشرفت عفونت بسیار حائز اهمیت می باشد. مدیریت بهینه و درست زخم های جراحی از بخش های بسیار مهم و اصلی فرایند بهبودی بیمار بعد از عمل می باشد و متخصصان و مسئولان بخش مراقبت های بهداشتی و سلامتی باید بر روند بهبود زخم نظارت کامل را داشته باشند و در صورت بروز هر مشکلی اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیریت زخم شامل مراحلی مانند نظارت و مراقبت مداوم، تمیز کردن و پانسمان درست زخم و تشخیص زود هنگام و اقدامات درمانی در صورت بروز مشکلات می باشد.
از این رو پزشکان عمومی و پرستاران که نقش اساسی را در مدیریت و مراقبت از زخم های جراحی دارند  باید از اصول مراقبتی زخم ها و فیزیولوژی زخم ها آگاهی کامل داشته باشند. از طرفی با پیشرفت‌های علمی اخیر هر روز شاهد نوآوری‌های جدید در محصولات زخم و معرفی روش‌های درمانی تازه در این حوزه هستیم که درمانگران زخم را به چالش می‌کشد.

• در سه شنبه 12 اسفند 1399