تاریخ : دوشنبه 10 خرداد 1400

به همت انجمن علمی اتاق عمل؛

وبینار کشوری عضلات در دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد

وبینار کشوری عضلات توسط انجمن علمی اتاق عمل دانشکده علوم پزشکی مراغه به صورت مجازی برگزار شد .
به گزارش مفدا مراغه ، وبینار کشوری عضلات توسط انجمن علمی اتاق عمل دانشکده علوم پزشکی مراغه به صورت ویدئو کنفرانس و با شرکت  اکثریت دانشجویان  دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و با حضور  مریم خزایی استادیار آناتومی دانشکده علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و در ۵ جلسه در بستر ادابی کانکت برگزار شد.
ایشان در این وبینار به معرفی آناتومی بدن که  یکی از پایه‌ترین و کاربردیترین دروس علوم پزشکی است و خوب آموختن این درس در یادگیری سایر علوم پزشکی، که با جسم و بدن انسان ارتباط دارد، تأثیر بسزایی خواهد داشت پرداخت.
دستگاه عضلانی از مقدار زیادی ماهیچه تشکیل شده است که تقریباً دو سوم (یا نیمی) از وزن بدن را تشکیل میدهد. بیش از۶۵۰ ماهیچه ی اسکلتی درلایه های اسکلت بدن وجود داردکه اسکلت بدن رامی پوشانندوبه بدن شکل می دهند.این ماهیچه ها به استخوان ها متصل اند. ماهیچه ها به وسیله رشته هایی از بافت قوی ومحکم  بنام تاندون  (زردپی) به استخوان‌ها، ماهیچه‌های دیگر یاپوست متصل می‌شوند. عضلات بوسیله پیام‌های ارسالی ازدستگاه عصبی کنترل  می‌شوند. عضلات اسکلتی نه تنهاباعث حرکت قسمت‌های مختلف بدن  می‌شوند بلکه به حفظ وضعیت بدن در حالت‌های ایستاده نشسته یا خوابیده نیزکمک می‌کنند. دونوع ماهیچه‌ی دیگروجود دارندکه درون بدن عمل می‌کنند و ازنظر پنهان اند:یکی ماهیچه‌های قلب که به ضربان قلب قدرت می‌بخشد و قلب رابه کار می‌اندازند و دیگری ماهیچه‌های صاف که غذا ومواد دیگر راحرکت می‌دهند.
در بدن انسان سه نوع عضله وجود دارد:
۱- عضلات مخطط یا ارادی : این عضلات به کمک استخوان‌ها، باعث توانایی حرکت در فرد می‌شوند.
۲-  عضلات صاف یا غیر ارادی : این عضلات اندام های داخلی تو خالی ( مانند معده  و روده ها ) را احاطه کرده‌اند.
۳-  عضلۀ قلبی : این عضله، قلب را تشکیل می‌دهد.
هر سه نوع ماهیچه از اکتین و میوزین برای ایجاد انقباض و انبساط و در نتیجه حرکت ماهیچه‌ها استفاده می‌کنند. ورزش باعث افزایش میزان عضلات نمی‌شود، بلکه اندازه و حجم سلول‌های ماهیچه‌ای را افزایش می‌دهد.
  • در دوشنبه 10 خرداد 1400