تاریخ : يکشنبه 7 شهريور 1400

به همت انجمن علمی اتاق عمل ؛

برگزاری وبینار کشوری فیزیولوژی قلب و گردش خون به صورت مجازی

وبینار کشوری فیزیولوژی قلب و گردش خون توسط گروه علمی و آموزشی حامی با همکاری انجمن علمی اتاق عمل دانشکده علوم پزشکی مراغه و انجمن علمی پرستاری دانشکده علوم پزشکی خلخال به صورت مجازی و در بستر ادابی کانکت برگزار شد.
به گزارش مفدا مراغه ، وبینار کشوری فیزیولوژی قلب و گردش خون  با تدریس دکتر علیشاهی رتبه برتر ارشد ،دکتری و مولف کتاب به صورت مجازی و در بستر ادابی کانکت برگزار شد.
دکتر علیشاهی در این وبینار ضمن معرفی این رشته گفت: تکنولوژی گردش خون (پرفیوژن)  به معنای برقراری جریان خون اکسیژنه و انتقال آن با شرایط مطلوب به بافتها و ارگانهای حیاتی بدن برای حفظ حیات و عملکرد طبیعی آنهادر حین اعمال جراحی قلب، ریه، عروق و…..می باشد و پرفیوژنیست (perfusionist ) عضو متخصص و آموزش دیده از تیم جراحی قلب است که با کسب آموزشهای علمی و تجارب عملی و با بکارگیری دستگاه قلب و ریه مصنوعی، فرآیند پرفیوژن را در طول جراحی قلب ، ریه و عروق و… میسر ساخته و با استفاده از دستگاههایی نظیر IABP، LVAD، RVAD، ECMO عملکرد قلب و ریه را مورد حمایت قرار می دهد.
پرفیوژنیست باید همزمان با عمل جراحی، دستگاه قلب و ریه را آماده و تجهیز کند. زمانی که جراح شروع به عمل جراحی می کند، این دستگاه آماده می شود. با توجه به این که عمل جراحی دریچه قلب یا بسیاری از اعمال جراحی قلب اطفال و همچنین اعمال جراحی قلب باز با تحرک قلب امکان پذیر نیست، حتما باید ایست قلبی داده شود و گردش خون از مدار بدن خارج گردد و تحت کنترل این دستگاه قرار گیرد. زمانی که گردش خون بیمار به دستگاه قلب و ریه مصنوعی وصل می شود، ریه و قلب از مدار خارج و همه متغیرهایی که با گردش خون و عملکرد ریه سروکار دارند به وسیله این دستگاه تنظیم می شود.
گفتنی است اولین جلسه این کارگاه در مورخه ۱ شهریور ۱۴۰۰ با حضور حداکثر ۱۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شد و ۵ جلسه بعدی نیز به صورت مجازی در تاریخ‌های مقرر شده برگزار خواهد شد . و به شرکت کنندگان در این کارگاه گواهی شرکت صادر می‌شود.
  • در يکشنبه 7 شهريور 1400