تاریخ : دوشنبه 25 ارديبهشت 1402

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با مکمل‌‌های دارویی ویژه ورزشکاران

به منظور آشنایی ورزشکاران با نحوه‌ی استفاده درست از مکمل‌های ورزشی توسط امور تربیت بدنی دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد.
به گزارش مفدا مراغه،  کارگاه آشنایی با نحوه مصرف مکمل‌های دارویی توسط دکتر ضیایی عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد.

وی در خصوص عوارض و مخاطرات مصرف خودسرانه مکمل های ورزشی و داروهای نیروزا مطالبی ارائه داد و‌گفت :

چه یک ورزشکار و بدن‌ساز حرفه‌ای باشید و چه به تازگی ورزش را شروع کرده باشید به احتمال زیاد، یکی از دغدغه‌های شما افزایش کارایی و انرژی بدن‌تان است. بسیاری از ورزشکاران برای رسیدن به این هدف از مکمل‌های ورزشی در کنار ورزش استفاده می‌کنند.

وی در ادامه گفت : در مقابل گروهی با تصور اینکه استفاده از مکمل ورزشی به تنهایی باعث رسیدن آنها به نتیجه مطلوب می‌شود از این محصولات بدون مشورت پزشک و مشاور ورزشی استفاده می‌کنند و گاه نیز پیش می‌آید که از مکمل‌های نامناسب، غیر اصل یا غیر اورجینال، قاچاق و … استفاده می‌کنند که نتیجه برای آنها نه تنها مثبت نیست؛ بلکه آنها را دچار دردسر نیز می‌کند.
ایشان با بیان اینکه مصرف مکمل های غیرمجاز و مواد نیروزا یکی از معضلات کشور محسوب می شود، افزود: متاسفانه در مواردی دیده شده است که ورزشکاران علاوه بر مصرف مکمل های ورزشی اقدام به مصرف دارو نیز می کنند که اثرات جبران ناپذیری بر بدن آنها گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه حتی مصرف مکمل ها نیز باید تحت شرایط خاص و زیر نظر متخصصان امر صورت گیرد، ادامه داد: ورزشکاران باید در رژیم غذایی خود ضمن رعایت تنوع و تعادل هرگونه مصرف مکمل ها را حتما زیر نظر متخصصان تغذیه انجام دهند از جمله برای ورزشکاران حرفه ای و استقامتی که دارای دستورالعمل های خاص خود است.
در این کارگاه یک روزه اصول مبانی تغذیه ای ورزشکاران، ضرورت مصرف مکمل های غذایی، مکمل های درشت مغذی و ریزمغذی با تاکید بر ویتامین ها و پروتیین های ورزشی، ارتباط امنیت غذایی و مصرف مکمل ها و نیز مکمل های چربی سوز ، ضرورت ها و باید و نبایدهای آنها در این کارگاه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

• در دوشنبه 25 ارديبهشت 1402