تاریخ : چهارشنبه 27 ارديبهشت 1402

به مناسبت هفته سلامت؛

کارگاه شناسایی افکار خودآسیب رسان در دانشکده علوم پزشکی مراغه

کارگاه تخصصی نحوه تشخیص و ارجاع دانشجویان مشکوک به رفتارهای خودآسیب رسان توسط دکتر حامدی (روانپزشک ) در دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد.

به گزارش مفدا مراغه ، نخستین دوره آموزشی «آشنایی با مبانی، اصول و راهبردهای مداخله در افکار و رفتارهای خود آسیب رسان غیرمهلک و مهلک» با حضور اساتید ، اعضای هیات علمی در دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد.
دکتر حامدی در ابتدای این دوره آموزشی گفت: طی برگزاری این دوره آموزشی، حاضران در نشست و دوره آموزشی با روشهای مقابله با افکار و رفتارهای خودآسیب رسان آشنا شده و در راستای رفع مشکلات و مداخلات مخاطبان خود، با دانش بهتر، بهترین تصمیم گیری ها را انجام خواهند داد.
ایشان خاطرنشان کرد: خودکشی از دست رفتن تنها یک نفر نیست چرا که باعث بی سرپرست شدن یک خانواده یا احساس گناه و افسردگی اطرافیان نیز می‌شود ، خودکشی تنها ناشی از این نیست که فرد از زندگی خود سیر شود بلکه عوامل مختلف فرهنگی اجتماعی، بیولوژیکی و...همه می‌توانند تاثیر گذار باشند. در بیشتر موارد شخص خودکشی کننده این روش را یک نوع حل مسئله هیجانی می داند درحالی که این نوع حل مسئله کاملا نادرست است.
ایشان درمورد عوامل تاثیرگذار در خودکشی اشاره کرد و گفت : برخی از عوامل می تواند تعداد موادر خودکشی را بیشتر وکمتر کند مثلا با افزایش همبستگی و وابستگی های سیاسی و فرهنگی خود کشی کاهش پیدا می کند مثل زمان جنگ یا درخانواده های پرجمعیت عموما موارد خودکشی کمتر به چشم می خورد. همچنین طبق آمار تعداد موارد اقدام به خودکشی در زنان سه برابر مردان است ولی تعداد موارد خودکشی موفق در مردان سه برابر زنان می‌باشد.
ایشان در پایان خاطر نشان کر: در بسیاری از موارد افسردگی و مورد قلدری قرار گرفتن یا قلدری کردن و مصرف الکل ومواد مخدر می تواند یک عامل تحریک کننده برای اقدام به خودکشی باشد و در ۹۰درصد موارد یک عامل روانپزشکی پشت اقدامات خودکشی نحفته است. به طور کلی در برخورد با مشکلات افرادی که هیجان مدار به حل مسئله میپردازن بیشتر درگیر خودکشی یا اقدام به خودکشی می‌شود.
کارگاه شناسایی افکار خودآسیب رسان در دانشکده علوم پزشکی مراغه

• در چهارشنبه 27 ارديبهشت 1402