Fa
/
En
يکشنبه 4 آذر 1403
صفحه اصلی
معاونت آموزشی و پژوهشی
معاونت تحقیقات و فناوری
مراکز آموزشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین
بیمارستان بوعلی سینا
مراکز تحقیقاتی
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی
مرکز تحقیقات مدیریت سلامت مبتنی بر شواهد
دانشکدهها
دانشکده پزشکی
میز خدمت الکترونیک
نقشه سایت
شماره تلفنهای معاونت آموزشی
معاونت آموزشی پژوهشی
معرفی معاونت
معرفی معاون
برنامه راهبردی معاونت
شرح وظایف معاون
مسئول دفتر
مدیریت آموزشی
مدیر آموزش
اداره آموزش
اداره تحصیلات تکمیلی
اداره دانشآموختگان
گروه های آموزشی
راهنمای کار با سامانههای آموزش مجازی
مدیریت دانشجویی و فرهنگی
امور هیئت علمی
کتابخانه مرکزی
وبسایت کتابخانه دیجیتال
وبسایت کتابخانه مرکزی
وبسایت علم سنجی
اداره کتب و انتشارات
مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی (EDC)
مدیریت آموزش مداوم پزشکی
شورای انضباطی
ستاد شاهد و ایثارگر
مرکز مشاوره دانشجویی
سامانه های وزارت بهداشت
راهنمای جستجو در سایت
تاریخ :
شنبه 27 خرداد 1402
کد
1795
به مناسبت روز اهدای خون ؛
خون گرانبهاترین هدیهای است که هرکسی میتواند به دیگری هدیه بدهد
مصاحبه مفدا مراغه با دکتر شیری عضو هیات علمی گروه علوم پزشکی مراغه و استادیار خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون به مناسبت روز اهدای خون
به گزارش مفدا مراغه ، دکتر رضا شیری در مصاحبه با مفدا مراغه گفت: ر وز ۲۴ خرداد هر سال به نام روز جهانی اهدای خون انتخاب شدهاست . خون گرانبهاترین هدیهای است که هرکسی میتواند به دیگری بدهد.
شعار امسال این روز: «خون اهدا کنید، پلاسمای خود را سهیم شوید، زندگی ببخشید، بخشنده باشید» انتخاب شده است. اهدای خون نه تنها منجر به نجات جان هزاران نفر از بیماران نیازمند خون می شود ، بلکه برای خود فرد اهداء کننده خون هم بسیار مفید است. اهدای خون میتواند به حفظ سطح آهن سالم در بدن کمک کند و با کاهش سطح آهن اضافی در خون از هموکروماتوز و رسوب آهن اضافی در بافت ها و از جمله قلب جلوگیری کند و بنابراین اهدای خون منظم خطر حمله قلبی را کاهش می دهد . قبل از اهدای خون، افراد باید تحت فرآیندهای غربالگری فشار خون، سطح هموگلوبین و ارزیابی سلامت کلی قرار گیرند. این امر میتواند به تشخیص زودهنگام برخی از بیماریها مانند کمخونی یا بیماریهای عفونی کمک کند که در غیر این صورت ممکن است مورد توجه قرار نگیرند. پس از اهدای خون نیز بدن سلولهای جدیدی تولید میکند تا سلامت کلی را بهبود ببخشد و در عرض ۴۸ ساعت پس از اهدای خون، حجم خون از دست رفته را جایگزین کند.
وی در ادامه در مورد فرآورده های خونی گفت : خون می تواند به صورت کامل و یا پس از جداسازی اجزاء مختلف بصورت فرآورده های آن مصرف شود. انسان به ندرت به تمامی اجزای خون کامل احتیاج دارد، بنابراین استفاده از فرآورده ها بدلیل اثرات درمانی بهتر و عوارض کمتر بر مصرف خون کامل ارجحیت دارد و همچنین امکان استفاده چند بیمار از یک واحد خون فراهم می شود . یک واحد خون کامل پس از طی مراحل مختلف سانتریفیوژ می تواند به واحدهای گلبول قرمز متراکم ( packed RBC ) ، پلاکت، پلاسمای تازه منجمد ( FFP ) و کرایو پرسیپیتات تبدیل گردد. از پلاسمای به دست آمده در بخشهای پالایش می توان محصولات مختلفی از قبیل آلبومین، ایمونوگلوبولینها، فاکتورهای انعقادی و آنتی سرم های مختلف تهیه نمود که هر یک موارد مصرف خاص خود را دارد. فراورده های مختلف خونی برای بیماران مختلف از جمله بیماران مبتلا به ک م خونی های مزمن مثل تالاسمی، برای بیماران با اختلالات انعقادی مثل بیماران مبتلا به هموفیلی و همچنین برای بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی و نیز بسیاری از بیماران نیازمند دیگر مورد استفاده قرار می گ یرد. یک فرد بالغ در صورتی که شرایط اهداء خون را داشته باشد هر ۸ هفته یک بار می تواند یک کیسه خون اهداء کند. اینکه فرد داوطلب اهداء خون می تواند خون اهدا کند یا نه با پایش وغربالگری قبل از اهداء خون مشخص میشود . پس از غربالگری اگر فردی مجاز به اهداء خون نباشد ، از اهداء خون معاف می شود که با توجه به دلیل معافیت می تواند موقتی یا دائمی باشد.
نوشته شده
در
شنبه 27 خرداد 1402
ساعت
13
توسط
روابط عمومی معاونت اموزشی
تعداد بازدید
30
ویرایش شده
در
***
ساعت
--
توسط
نظرات شما
نام
نام خانوادگی
ایمیل
کد امنیتی
نظر خود را درباره این مطلب بیان بفرمائید
لطفا صبر کنید...
برچسب ها
اهدای خون
فرآورده های خونی
روز اهدای خون