Fa
/
En
جمعه 28 ارديبهشت 1403
صفحه اصلی
معاونت آموزشی و پژوهشی
معاونت تحقیقات و فناوری
مراکز آموزشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین
بیمارستان بوعلی سینا
مراکز تحقیقاتی
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی
دانشکدهها
دانشکده پزشکی
میز خدمت الکترونیک
نقشه سایت
شماره تلفنهای معاونت آموزشی
معاونت آموزشی پژوهشی
معرفی معاونت
معرفی معاون
برنامه راهبردی معاونت
شرح وظایف معاون
مسئول دفتر
مدیریت آموزشی
مدیر آموزش
اداره آموزش
اداره تحصیلات تکمیلی
اداره دانشآموختگان
گروه های آموزشی
راهنمای کار با سامانههای آموزش مجازی
مدیریت دانشجویی و فرهنگی
امور هیئت علمی
کتابخانه مرکزی
وبسایت کتابخانه دیجیتال
وبسایت کتابخانه مرکزی
وبسایت علم سنجی
اداره کتب و انتشارات
مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی (EDC)
مدیریت آموزش مداوم پزشکی
شورای انضباطی
ستاد شاهد و ایثارگر
مرکز مشاوره دانشجویی
سامانه های وزارت بهداشت
راهنمای جستجو در سایت
تاریخ :
دوشنبه 16 مرداد 1402
کد
1831
عضو هیات علمی تغذیه دانشکده علوم پزشکی مراغه ؛
شیر مادر باعث میشود که پیوند بهتری بین مادر و فرزند ایجاد شود و از بروز مشکلات اجتماعی و رفتاری کودک در آینده در حد چشمگیری کاهش می دهد
دکتر گلاره کوچکپور عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی مراغه در مصاحبه با مفدا مراغه گفت: شیر مادر نقش بسیار مهمی در فرآیند پرورش ذهنی و جسمی نوزاد دارد.
به گزارش مفدا مراغه، بسیاری از متخصصین حوزه سلامت بر این باور هستند که شیر مادر بهترین غذا برای نوزادان است و حتی توصیه میکنند که در شش ماه اول به شکل انحصاری از شیر مادر استفاده شود.
وی افزود: باید به این نکته اشاره کنیم که علم تغذیه کردن با شیر مادر هم برای کودک و مادر فواید بیشماری دارد .
ایشان در ادامه افزود: نیازهای نوزاد هر ماه به نسبت به هر ماه تغییر میکند بر همین اساس ترکیب شیر مادر هم تغییر میکند و به این ترتیب نیازهای تغذیه نوزاد بهتر تأمین میشود و از طرف دیگه شیر مادر دارای آنتیبادی های گوناگونی است که باعث بهبود سیستم ایمنی نوزاد میشود.
ایشان به این نکته اشاره کرد و گفت : که تغذیه با شیر مادر باعث میشود که چاقی دیابت نوع دو و یا بهطور کلی بیماریهای مزمن دیگه در نوزادان کمتر مشاهده شود و از طرف دیگه تغذیه با شیر مادر باعث افزایش هوش در کودکان شده است و بچههای که در نوزادی از شیر مادر تغذیه کردهاند از IQ بالاتری برخوردار هستند.
این متخصص تغذیه گفت: تغذیه با شیر مادر نیز سلامتی مادران را در در مواجهه با بیماریها بهبود می بخشد و احتمال سرطان پستان را در مادران کاهش میدهد و از طرف دیگه احتمال چاقی و بیماریهای قلبی عروقی را در این مادران نسبت به مادرانی که از شیر خشک برای تغذیه کودکان خود استفاده کردهاند کاهش میدهد.
ایشان به این نکته اشاره کرد و گفت: تغذیه کودک با شیر مادر باعث میشود که انزین شادی آور در مادر ترشح شود مثل پروکسی، پرولاکتین و اکسیتوسین در نتیجه احتمال افسردگی بعد از زایمان رو در مادر کمتر خواهد کرد و در نتیجه تغذیه با شیر مادر باعث کنترل بهتر استرس در مادران خواهد شد. همچنین تغذیه با شیر مادر باعث میشود که پیوند بهتری بین مادر و فرزند ایجاد شود و از آنجایی که این پیوند اگر خیلی بهتر تشکیل شود احتمال مشکلات اجتماعی و رفت داری رو در آینده کودک را به شکل چشمگیری کاهش خواهد داد. مادری که به فرزند خودش شیر میدهد خیلی زود با نشانههای رفتاری کودک خودش آشنا شده و از طرف دیگر نوزاد یاد میگیرد در این فرآیند به مراقبین خودش اعتماد کند .
نوشته شده
در
دوشنبه 16 مرداد 1402
ساعت
09
توسط
روابط عمومی معاونت اموزشی
تعداد بازدید
8
ویرایش شده
در
***
ساعت
--
توسط
نظرات شما
نام
نام خانوادگی
ایمیل
کد امنیتی
نظر خود را درباره این مطلب بیان بفرمائید
لطفا صبر کنید...
برچسب ها
علوم پزشکی مراغه
دکتر گلاره کوچکپور
تغذیه شیر مادر