تاریخ : سه شنبه 27 مهر 1395
کد 335

اجرای برنامه های هفته ملی سلامت بانوان در دانشکده علوم پزشکی مراغه

همزمان با هفته ملی سلامت بانوان،خانم دکتر گلاره کوچک پور عضو هیات علمی دانشکده در مورد نقش تغذیه در سلامتی زنان، برای بانوان شاغل در معاونت آموزشی، پژوهشی و دانشجویی سخنرانی کرد.

دکتر کوچک پور در این جلسه خطاب به بانوان همکار گفت: تغذیه خوب سیستم ایمنی را تقویت میکند، شیوع بیماری ها  را کمتر میکند، کیفیت زندگی را بهتر میکند و در نهایت سبب به دنیا آوردن فرزندان سالم و متعاقب آن جامعه ای سالم خواهد شد. سلامت زنان برای خود، فرزندان و جامعه اهمیت دارد.
وی خاطرنشان کرد: تغذیه زنان با مردان متفاوت است. زنان باید از غذاهایی استفاده کنند که کالری کمتر و مواد مغذی بیشتری دارند که این مسئله متخصصان تغذیه را دچار چالش میکند. دلیل این مسئله متفاوت بودن سطح هورمونی زنان از مردان است که تا 9 سالگی از نظر کالری متفاوت نیستند ولی بعد از 9 سالگی به دلیل سطح هورمونی میزان کالری تغییر میکند. مردان به دلیل بافت بدون چربی زیادتر نسبت به زنان به کالری بیشتری نیاز دارند. زنان باید انتخاب کننده تر از مردان باشند. متخصصان تغذیه برای حل این مسئله مکمل میدهند.
گفتنی است در ادامه دکتر کوچک پور فاکتور های تغذیه در سلامتی زنان را برشمرد که شامل: درآمد خانواده، کیفیت محیط، تبعیضات جنسیتی، سطح آمیزش و میزان فعالیت است. وی افزود: مهمتر از همه این مسائل میزان تصمیم گیری زن است.افزایش سطح تغذیه و بهبود آن زمانی که جنین داخل شکم قرار دارد، باید تصمیم گیری کند.

عضو هیات علمی دانشکده همچنین در خصوص بارداری و مراقبتهای این دوران گفت: زنان در زمان بارداری باید از الگوی غذایی سالم برخوردار باشند و افزایش وزن زنان در دوران بارداری قابل جبران نخواهد بود.زنان در این دوران نیاز به آهن و ویتامین های گروه ب دارند. تغذیه انحصاری مادر و دستگاه تغذیه سبب کاهش میزان خون ریزی و به تعویق افتادن قاعدگی میشود.برای درمان چاقی چند راه کار علمی وجود دارد: 1- دوست داشتن غذا و نگاه کردن به آن 2- ایجاد کردن عادت غذایی سالم 3- استفاده از غذا های طبیعی 4- پایش میزان پیشرفت.
وی خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل برای زنان مصرف غذا در زمان هیجانات، احساس غم و... است که راه کار علمی برای این مسئله شناسایی نقاط بحرانی زندگی است. رژیم غذایی مناسب، مصرف حداقل 6 وعده در روز است. برای برطرف کردن آنمی چند راه کار وجود دارد:1- استفاده از مکمل آهن 2- توجه به منابع جذب کننده آهن مانند ویتامین ث 3- عدم استفاده از غذا های پر فیبر و چای و الکل
دکتر کوچکپور در بخش پایانی صحبتهای خود به کمبود ویتامین د در زنان اشاره کرد و افزود: برای حل این مشکل باید مصرف نمک و قهوه و الکل را کم کنیم. یکی از دلایل شایع شدن بیماری ام.اس کمبود ویتامین د است. زنان دارای پوست تیره،پوشش های زیاد، شب کار ها کمبود ویتامین د دارند و باید روزی 10 تا 15 دقیقه دست ها را در مجاورت نور آفتاب قرار دهند.

  • نوشته شده
  • در سه شنبه 27 مهر 1395
  • ساعت 11
  • تعداد بازدید 115
  • ویرایش شده
  • در ***