تاریخ : دوشنبه 9 اسفند 1395

برگزاری کارگاه آموزشی "کنترل عفونت در بیمار و بیمارستان" برای دانشجویان رشته پرستاری

کارگاه آموزشی "کنترل عفونت در بیمار و بیمارستان" در سه روز و با هدف ارتقاء دانش، نگرش و عملکرد بالینی دانشجویان پرستاری در زمینه پیشگیری و کنترل عفونت برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی، پژوهشی و دانشجویی دانشکده علوم پزشکی مراغه، در اولین روز این کارگاه که برای دانشجویان ترم 2 کارشناسی پرستاری برگزار شد، سرفصلهایی از جمله " تاریخچه و اهمیت کنترل عفونت دراتاق عمل " و " کنترل عفونت در بزرگسالان و سالمندان " و " کنترل عفونت در کودکان و نوزادان " توسط مائده علی زاده، اکرم جهانبان و چیمن قادری اعضای هیئت علمی گروه پرستاری دانشکده تدریس شد.

مائده علیزاده مدیر گروه رشته پرستاری دانشکده، در حاشیه برگزاری این کارگاه به تشریح سرفصلهای آموزشی و هدف از برگزاری این دوره آموزشی پرداخت و افزود: عفونت بیمارستانیInfection)  Nosocomial ( عفونتي است كه به صورت محدود منتشر و در اثر واكنش هاي بيماري زاي مرتبط با خود عامل عفوني يا سموم آن در بيمارستان ايجاد مي شود به شرطي كه:

✅ حداقل 48 تا 72 ساعت بعد از پذيرش بيمار در بيمارستان ايجاد شود .
✅ در زمان پذيرش، فرد نبايد علائم آشكار عفونت مربوطه را داشته باشد و بيماري در دوره نهفتگي خود نباشد.
✅  معيارهاي مرتبط با عفونت اختصاصي ( كد مربوطه ) را داشته باشد.

مدیر گروه پرستاری دانشکده همچنین خاطر نشان کرد: ميزان بروز عفونت‌هاي بيمارستاني در ایران در حدود 15-10 درصد تخمين زده مي‌شود. اگرمیزان شیوع عفونت بیمارستانی در ایران10 درصد باشد، سالانه حداقل 600,000 مورد عفونت بیمارستانی اتفاق می‌افتد و اگر میزان مرگ مبتلایان به عفونت‌های بیمارستانی حداقل 10% باشد، 60 هزار مرگ رخ می دهد.

عوارض عفونت های بیمارستانی  شامل موارد زیر است:
✅ بالا رفتن سطح متوسط اقامت
✅ افزایش هزینه‌های پرسنلی