تاریخ : يکشنبه 28 مهر 1398

اربعین حسینی؛

عزاداری دانشجویان دانشکده علوم پزشکی مراغه به مناسبت اربعین سید و سالار شهیدان

به مناسبت فرا رسیدن اربعین حسینی مراسم عزاداری در خوابگاه دانشجویی سیفی برگزار شد.
به گزارش مفدا مراغه،معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم پزشکی مراغه با همکاری بسیج دانشجویی مراسم عزاداری اربعین سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران وفادارش را، در خوابگاه سیفی برگزار کرد.
حجت الاسلام حاج آقا جباری به جایگاه امام حسین در اسلام اشاره کرد و گفت: پیامبر اکرم(ص) طبق حدیث شریف ثقلین دو چیز گران بها را میان مردم به ودیعه گذاشتند. یکی قرآن و دیگری اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام). امام حسین(ع) به عنوان یکی از اهل بیت و پنجمین آل عبا(ع)، به جهت ویژگی های خاصی که میان دیگر معصومان(علیهم السلام) دارند، مورد توجه ویژه رسول اکرم(ص) و ائمه(علیهم السلام) بوده اند؛ و چون برابر روایات، آیاتی در قرآن از جانب خداوند درشان و منزلت سیدالشهدا(ع) نازل شده است، آن حضرت و روایات مربوط به ایشان مورد توجه مفسرین اهل تسنن قرار گرفته اند.
وی افزود: گریستن در سوگ شهدای کربلا، تجدید بیعت با عاشورا و فرهنگ شهادت و تغذیه فکری و روحی با این مکتب است. اشک ریختن نوعی بیعت و امضا کردن پیمان و قرارداد دوستی با سید الشّهدا و ابراز انزجار و تنفّر از قاتلان حضرت است. از این رو ائمه (ع) به گریستن بر مظلومیت شهدای کربلا تأکید کرده ‏اند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: احیا و زنده داشتن نهضت عاشورا موجب زنده نگه داشتن و ترویج دائمی مکتب قیام و انقلاب در برابر طاغوت‌ها و تربیت کننده و پرورش دهنده روح حماسه و ایثار است. گریه بر مصائب سالار شهیدان باعث زنده نگه داشتن نهضت حسینی است. چنان که به اسارت رفتن خاندان امام باعث پایمال نشدن خون شهیدان کربلا شد. در اثر رساندن پیام امام به مردم کوفه و شام توسط امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) نهضت عاشورا به ثمر نشست.
همچنین گفتنی است مختار عباسی از دانشجویان دانشکده علوم پزشکی مراغه به مدیحه سرایی پرداخت تا حزن و اندوه خود را در قبال واقعه عاشورا برای حاظران در جلسه تداعی کند.
  • در يکشنبه 28 مهر 1398