تاریخ : شنبه 9 آذر 1398

کرسی آزاد اندیشی در دانشکده علوم پزشکی مراغه

کرسی آزاد اندیشی با موضوع حجاب اجباری یا اختیاری در دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار شد.

به گزارش مفدا مراغه،کرسی آزاد اندیشی توسط معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم پزشکی مراغه با همکاری بسیج جامعه پزشکی،بسیج دانشجویی و کانون دانشجویی عفاف حجاب و  با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا قلی زاده  عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا قلی زاده به نقد و بررسی موضوع حجاب اجباری یا اختیاری پرداخت و گفت: حجاب اساسا یک حق و انتخاب فردی است و چیزی که حق فرد است بدین معناست که اجبار و اکراه در آن راه ندارد. چنانکه در قرآن کریم نیز داریم: «لاَ إِکرَاهَ فِی الدِّینِ / هیچ اجباری در دین نیست».

وی افزود: خداوند همه را دعوت به پذیرش دین و تبعیت از آن می‎کند و این را شرط سعادت می داند اما انسان‎ها مختار آفریده شده‎اند تا این دعوت را اجابت کنند یا نکنند. اما این مسئله اساسا ربطی به احکام و قواعدی که دین وضع می‎کند و تبعیت از آن‎ها را الزامی می‎سازد، ندارد. اگر کسی دین را پذیرفت و بنا را بر دینداری گذاشت، باید به مجموعه‎ای از قواعد ملتزم شود.

وی همچنین خاطر نشان کرد: این امر چنانکه در امور فردی جاری است، در امور اجتماعی نیز صادق است. وقتی بنا می‎شود که در جامعه‎ای نظام دینی برقرار شود، الزاماتی ‎همراه خود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا قلی زاده در این راستا افزود: الزام به حجاب عملا باعث بی‎معنا شدن فلسفه حجاب می‎شود؛ زیرا بدین ترتیب اصلا تمایزی میان کسی که مومنانه و متعهدانه دینداری و حجاب را انتخاب کرده و کسی که از روی ناچاری به آن تن داده، باقی نمی‎ماند. الزام به حجاب، اقدامی ضد‎ معنای حقیقی حجاب است.

• در شنبه 9 آذر 1398